Projektit
RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksella on vuosittain useita kymmeniä eri rahoituskumppanien tukemia hankkeita.
RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen projektit
RoboAI Industry – Automaatio ja robotiikka
Kansainvälisessä, Erasmus+ -rahoitteisessa GAMMA-hankkeessa (GAMe-based learning in MAthematics) luodaan opetusmateriaalia, opetusskenaarioita ja niihin liittyviä matemaattisia pelejä, jotka sisältävät matematiikan opetussuunnitelman mukaisia aiheita 14-18 –vuotiaille opiskelijoille. Hanketta koordinoi kroatialainen korkeakoulu ja SAMKin ja Porin Lyseon lukion lisäksi mukana on korkeakoulut Kreikasta ja Alankomaista sekä toisen asteen oppilaitokset Kroatiasta ja Kreikasta.
Hankkeen tavoitteena on:
- Nostaa opettajien ja opiskelijoiden tietoutta erilaisista digitaalisista matematiikkapeleistä ja niiden yhteydestä matemaattisten taitojen parantamiseen.
- Kehittää oppimateriaaleja kaikille digitaaliseen tekniikkaan perustuvasta GBL:stä kiinnostuneille matematiikan opettajille, koska heillä on johtava rooli opiskelijoiden ohjauksessa.
Lisätietoja hankkeesta. (project-gamma.eu)
Lisätietoja: Mirka Leino
Hankkeen päätavoite on kohderyhmänä olevien yritysten henkilöstön osaamistason kasvattaminen ja tätä kautta niin osallistuneiden yritysten kuin maakunnan muidenkin yritysten tuottavuuden parantaminen.
Hankkeen tavoitteita ovat:
- vastata yritysten muuttuneisiin koulutus- ja osaamistarpeisiin nykyisessä markkinatilanteessa kompakteilla koulutuksilla
- tuoda yrityksiin uutta osaamista joustavilla digitaalisiin alustoihin perustuvilla koulutuksilla
- antaa koulutettaville mahdollisuus tutustua ja oppia kokeilemalla esimerkiksi robotteja RoboAI- yhteiskäyttölaboratoriossa
- tuottaa positiivisia kokemuksia joustavista automaatioratkaisuista esim. yhteistyörobotiikka ja näin vauhdittaa investointeja robotiikkaan
Hankkeen toiminta perustuu eri aiheiden ympärille koostetuista asiantuntijapuheenvuoroista, Opitaan kokeilemalla -laboratoriokokeilupäivistä sekä yrityksille räätälöidyistä, tuottavuuden parantamiseen liittyvien teknologioiden koulutuksista.
Lisätietoja: Petteri Pulkkinen
RoboAI Health – Hyvinvointiteknologia ja terveysteknologia
DigiNepsy - Neuropsykiatristen asiakkaiden työ- ja toimintakyvyn edistäminen teknologian keinoin
Tutkimuksen osat/tavoitteet:
- Aistikuormituksen ja siitä palautumisen, sekä arjen strukturoinnin ja vuorovaikutuksen tukeminen
- Olemassa olevien teknologiaratkaisujen kartoitus ja hankinta, sekä uusien työkalujen kehittäminen
- Teknologiatyökalujen pilotointi
- Monialaisten palveluiden sekä ammatillisen osaamisen kehittäminen
- Idealainaamo materiaalipankin luominen
Aikataulu: 1.3.2020 - 31.8.2023
Rahoittaja: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ESR)
Lisätietoja: Krista Toivonen
Kriittisten terveydenhuoltoympäristöjen toiminnan varmistaminen modernin teknologian avulla: Uudenlainen mobiilirobottien ja passiivisen RFID-teknologian fuusio.
RoboRFID-hankkeessa kehitetään hyvinvointia ja terveyttä edistävää robotiikka ja älyvaateteknologiaa sekä yksilön, organisaation että yhteiskunnan tarpeisiin. Hankkeen keskeisenä näkökulmana on varmistaa, että teknologiat toimivat yhteen, sillä juuri teknologiayhdistelmillä pystytään vastaamaan kriisien aikaisiin haasteisiin.
Lisätietoja hankkeen sivuilta.
Lisätiedot: Sari Merilampi
Satakunta DigiHealth -hankkeessa luodaan digitaalisten palveluiden ja hyvinvointiteknologian osaamiseen, kehittämiseen ja innovointiin liittyvä ekosysteemi. Ekosysteemi muodostuu laajasta toimijaverkostosta sekä työkalupakista, joka tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja uusien digi- ja teknologiainnovaatioiden suunnitteluun, testaamiseen, kehittämiseen ja palvelumuotoiluun.
Aikataulu: 1.1.2019–31.8.2022
Lisätietoja hankkeen sivuilta.
Lisätiedot: Sari Merilampi
RoboAI Green – Teknologiametallien kiertotalous
Teknologiametallien kiertotalouden osaamiskeskittymä on Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Prizztech Oy:n yhteinen hanke, jossa RoboAI:n osaamispohjaa laajennetaan koskemaan teknologiametallien kiertotaloutta.
Osaamiskeskittymän tutkimuksen peruskysymys on, että miten arvokkaita teknologiametalleja sisältäviä laitteita ja komponentteja voidaan tehokkaasti ja älykkäästi kerätä, tunnistaa ja erotella, jotta metallien kierrättäminen niistä on kannattavaa ja turvallista.
Selvitämme parhaat saatavissa olevat teknologiat, testaamme niitä laboratoriossa sekä käytännön pilottihankkeissa ja pyrimme edistämään niiden käyttöönottoa teollisuudessa.
Rahoittaja REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet, kesto 1.9.2021 - 31.8.2023
Lisätietoja hankkeesta sen omilta verkkosivuilta.
Lisätietoja: Pekka Suominen
RoboAI Intelligent Systems
Päättyneet hankkeet
Innovative solutions to support BSR in providing more senior - friendly public spaces due to increased capacity of BSR companies and public institutions.
SAMKin ja Tampereen yliopiston (TAU) yhteishanke, jonka tavoitteet perustuivat ns. siltasopimukseen, jossa suunnattiin voimavaroja Lounais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen vahvistamiseen. Hankkeen tavoitteena oli perustaa RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus.
Lisätiedot:
Petteri Pulkkinen
Tehokas konepaja -hankkeessa (TEKO) keskitytään parantamaan konepajateollisuuden pk-yritysten tehokkuutta ja edistetään uusien tuotantomenetelmien investointien liikkeelle lähtöä. Samalla kasvatetaan yritysten tietoisuutta saatavilla olevista uusista tekniikoista sekä selvitetään digitalisaation myötä syntyviä mahdollisuuksia.
Lisätietoja hankkeen sivuilta.
Lisätiedot: Timo Kerminen
Katso myös

Tietoa RoboAI:sta

Palvelut

RoboAI-tiimi
Tilaa RoboAI:n uutiskirje
Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajan tasalla.