RoboAI:n palveluprosessi
Yritykset pääsevät RoboAI:ssa pilotoimaan, protoamaan ja testaamaan uusia liiketoiminta-avauksia sekä hyödyntämään korkeakoulujen tutkimusryhmien tuottamaa uutta tietoa. Asiakkaalle tarjotaan sopiva palvelukokonaisuus projektin vaativuudesta, laajuudesta ja rahoitustarpeesta riippuen.
Yhteiskäyttölaboratorio
Porin kampuksella sijaitseva RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorio on teknologia- ja sovelluskehittämistyöhön keskittyvä, asiantuntijoiden ja nykyaikaisten laitteiden muodostama kokonaisuus. Yhteiskäyttölaboratorion avoin tutkimusinfrastuktuuri tukee innovatiivista tutkimusta ja tuotekehitystoimintaa. Yhteiskäyttölaboratoriossa kokemus kohtaa innostuksen, asiantuntemus teknologiatarpeen ja uteliaisuus tulevaisuuden mahdollisuudet. Laboratoriolaitteiden avulla voi esimerkiksi pilotoida tuotantoprosesseja.
Peliselli – Hyötypeli- ja elämyslaboratorio
Peliselli on luovaan työskentelyyn suunniteltu muunneltava tila, jossa yhdistyy monen toimialan osaaminen. Ympäristö tarjoaa teknologiat sisällöntuotantoon, hyötypelien kehittämiseen, testaamiseen ja pelaamiseen.
Pelisellissä voidaan tuottaa myös moniaistillisia elämyksiä, virtuaalimatkoja ja palveluprototyyppejä aktivointi- tai rentoutustarkoituksiin sekä toimintakyvyn ja yhteisöllisyyden tueksi. Laboratorio toimii myös linkkinä muihin kehittämisympäristöihin ja tutkinto-ohjelmiin. Pelisellin kautta on mahdollista saada kontakteja, tukea ja ideoita teknologian ja uusien tapojen kokeilemiseen, testaamiseen ja soveltamiseen omalle toimialalle.
Testbed-toiminta
SAMK tarjoaa monialaisia testbed-palveluita ja monipuolisia testausympäristöjä yritysten tuotekehityksen tueksi. SAMK on osa Satakunnan alueella toimivaa Satakunta Testbed -konsortiota (satakuntatestbed.fi), joka edistää innovaatioiden syntymistä ja mahdollistaa entistä parempien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen tarjoamalla yrityksille ja sote-alan toimijoille hyvinvointi- ja terveysteknologian testaus- ja tutkimuspalveluita.
SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatioympäristö (samk.fi) tarjoaa yrityksille mahdollisuuden testata ja kehittää tuotteitaan aidonkaltaisessa ympäristössä turvallisesti silloinkin, kun tuotetta ei vielä voida testata aidoilla käyttäjillä. Yritykset voivat tehdä testauksia itsenäisesti simulaatiokoordinaattorin ohjaamana tai järjestää testauksia yhdessä opiskelijoiden kanssa osana opintojaksoja tai opinnäytetöitä. Simulaatiotestaus on ketterää, eikä vaadi samanlaisia lupaprosesseja kuin aidossa terveydenhuollon ympäristössä testaaminen.