Tunnista RoboAI-ammattilainen

Kuinka hyvin tunnet sä RoboAI-ammattilaisen? Kuinka mahtava onkaan hän?
Tunnista RoboAI-ammattilainen esittelee rautaisia tiimiläisiä. Juttusarjan tarkoituksena on esitellä tiimin toimintaa, luoda yhteisöllisyyttä ja antaa työkavereille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuus kehua toisiaan.

Nina Karttunen

Eloisa ja määrätietoinen itsensä kehittäjä

Matkailu jäi siskojen rakkaaksi harrastukseksi, kun hoitoala vei nuoren naisen kohti uutta uraa. – RoboAI-tiimi on täynnä oman alansa eksperttejä! Aina löytyy joku, joka osaa auttaa. Eikä hulluimpiakaan ideoita teilata, kehuu RoboAI Healthin projektitutkija Nina Karttunen omiaan. Kollegat arvostavat Ninan energisyyttä ja hyvää asennetta.

Positiivinen Nina on syntyperäinen porilainen, jonka juuret ovat syvällä Pietniemen Ameriikankulman mullassa. Hänen lapsuudenperheeseensä kuului neljä vuotta vanhempi isosisko, 14 vuotta nuorempi pikkuveli ja vanhemmat. Hän aloitti koulutiensä Ulasoorin ala-asteella, jonne bussikuljetus vei maalaismaisemassa asuneet lapset.

Lapsuutta muistellessa Ninalle tulee vahvimmin mieleen monet urheilukilpailut. Hän lähti seuraamaan isosiskonsa vahvaa esimerkkiä ja hakeutui urheilun pariin. Nina harrasti hiihtoa Preiviikin Kirissä ja yleisurheilua Porin Yleisurheilussa.

– Kilpailin SM-tasolla korkeushypyssä, kunnes teini-iässä minulle tuli jalkavaivoja. Korkeushyppy oli minulle hyvin luontaista, en juurikaan edes harjoitellut. Toki meillä oli takapihalla välineet ja patja, joten eväät olivat hyvät, hän muistelee.

 

Maailma veti puoleensa

Nina pärjäsi hyvin koulussa, reaaliaineet ja kielet kiinnostivat eniten. Hän kirjoitti M:n ylioppilaspaperit Länsi-Porin lukiosta vuonna 1994. Jo lapsena purrut matkustuskärpänen vaikutti nuoren ammatinvalintaan: Nina haki opiskelemaan iteronomiksi (nyk. restonomi) Porvoon matkailualan oppilaitokseen (nyk. Haaga-Helia), mutta sitä ennen välivuosi täyttyi työstä ja matkailusta.

Opiskeluaika Porvoossa on nuorelle naiselle hauskaa aikaa. Nina teki työharjoittelunsa Viking Linelle ja jäi sinne töihin valmistumisensa jälkeen. Helsingissä asuessaan hän tapasi porilaisen Juhan ja pariskunta muutti hetkeä myöhemmin Poriin, Ninan saatua töitä Fonectalta. Asuinpaikaksi valikoitui Ninalle rakas mummula, joka sijaitsi lapsuudenkodin pihapiirissä. Elämä löysi uomansa, muutaman vuoden päästä perheeseen syntyi esikoistyttö Vera ja pari vuotta myöhemmin Jenny.

 

Kohti hoitoalaa

Lasten myötä Ninan hoitovietti oli päässyt esille, ja hoitovapaan jälkeen hän alkoi opiskella sairaanhoitajaksi Diakissa. Opiskeluaika oli työntäyteinen, sillä hän pääsi jatkamaan töitä jokaisen työharjoittelujakson jälkeen. Hän teki opiskeluiden lopussa työharjoittelujakson Satasairaalan neurologisella vuodeosastolla vuonna 2013 ja jäi sinne.

– Neurolla työskentely oli sairaanhoidollisesti minulle oikea paikka. Osaston valvontayksikössä työskentely ja potilaiden elintoimintojen seuraaminen oli vastuullista, mutta pidin siitä todella paljon. Työilmapiiri oli erinomainen, Karttunen muistelee.

 

Tutkimuksesta uutta näkökulmaa

Nina työskenteli neurologisella osastolla viisi vuotta, kunnes sairaalan neurofysiologialle haettiin työntekijää. Häntä kiinnosti neurologisten sairauksien taustat ja siihen liittyvä tutkimus, joten hän haki ja sai paikan. Hoitotieteet alkoivat kiinnostaa yhä enemmän, joten muutama vuosi myöhemmin hän haki opiskelemaan SAMKiin terveyden edistämisen YAMK-tutkintoa sekä töihin RoboAI Healthin Tulevaisuuden sairaala -hankkeeseen.

– Olen nauttinut tutkimuksellisesta työstä, koska se antaa ymmärrystä terveysasioihin taas uudesta näkökulmasta. Olen oppinut paljon datankäsittelystä ja siitä, miten sitä voidaan hyödyntää, hän kertoo.

Yhteistyö muiden organisaatioiden, kuten Satasairaalan ja Tampereen yliopiston Porin yksikön kanssa, tuo työhön moninaisuutta ja Nina on saanut työssään hyödyntää myös aikaisempaa sairaanhoidollista osaamistaan. Vuonna 2023 hän opiskeli elintapavalmentajaksi. Tulevaisuudessa hän haluaa edelleen oppia uutta ja hyödyntää jo opittua mahdollisimman monipuolisesti.

 

Juttusarja jatkuu syksyllä 2023, artikkeleita julkaistaan epäsäännöllisesti. Kaikki julkaistut jutut kerätään tälle sivulle juttuarkistoon.

Kuvassa Nina Karttunen on fatbike-pyörän selässä Yyterin rannalla.

Kehu kollegaa

Kehu kollegaa -osiossa työkaverit ja yhteistyökumppanit pääsevät kehumaan toisiaan. Jos haluat antaa kehuja RoboAI-ammattilaiselle, laita sähköpostia osoitteeseen petra.orourke@samk.fi.

 

Nina on aktiivinen tekijänainen, joka ottaa rohkeasti kiinni hommaan kuin hommaan. Hyväntuulinen ja kannustava Nina luo osaltaan porukkaan uskoa siitä, että kaikkeen me pystytään, kun yhdessä tehdään. Nina ❤
Mirka Leino

 

Nina iloisuus ja eloisuus tarttuu - vähän ankeampi päivä muuttuu valoisammaksi Ninan kanssa. Ninan vankka hoitotyön tausta jalostuu hyvinvointiteknogiaan kattavasti ja asiakaslähtöisesti. Huippua, kun on saanut tehdä Ninan kanssa töitä niin hoivatyössä kuin nyt RoboAI Healthin hankkeissa❤️
Krista Toivonen

 

Nina on sydämellinen työkaveri ja aina valmiina. Nina ottaa homman kuin homman hanskaan. En ole koskaan tainnut nähdä Ninaa huonolla tuulella.  Se on myös pirun nopee! Gaselli, josta en luopuisi (ps. gasellit ovat useimmiten sirorakenteisia, erittäin sopusuhtaisia ja uljasryhtisiä eläimiä, jotka kykenevät juoksemaan nopeasti).
Sari Merilampi

 

Nina on iloinen tehopakkaus, joka ei kaihda haasteita. Ninan vuorokaudessa on enemmän tunteja kuin muiden. Hyvä ystävä, jonka kanssa työ luistaa.
Minna Kangasniemi

 

Energisellä ja hyväntuulisella Ninalla ei mene sormi suuhun, vaikka projekteissa tulee vastaan tilanteita laidasta laitaan. Tämä tehomimmi hoitaa kuntoon niin tapahtumavalmistelut kuin artikkelien kirjoitukset.
Tiina Mäkitalo

 

Nina on positiivinen ja innostuneen kiinnostunut aina uusista asioista. Ninan kanssa hommat hoituu - on mahtavaa työskennellä yhteisissä projekteissa! Huipputyökaveri!
Taina Jyräkoski

 

Nina on mahtava työkaveri! Nina on ahkera monitaituri, hänellä tuntuu olevan aina hyviä ideoita, ja hän osaa organisoida asioita ihailtavan hyvin. Nina on myös tosi ystävällinen ja mukava, ja hänen kanssaan on tosi kiva tehdä töitä 😊
Santeri Saari

Tunnista RoboAI-ammattilainen juttuarkisto

Hallinto

RoboAI Green

RoboAI Industry

RoboAI Intelligent Systems

RoboAI Health

Muut

Kysymyksiä juttusarjasta?

Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Petra O'Rourke
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi