Kansainvälisen 3D-tulostusprojektin tulokset käyttöön alueellisesti ja Euroopan laajuisesti

23.8.2021Petra O'Rourke3D-tulostus

Erasmus+-rahoitettu, kolmivuotinen 3DPRINT-DnB-projekti päättyy elokuun lopussa. SAMKin tuottamat laajat materiaalit ja aiheen ympärille rakennetut koulutuskokonaisuudet edistävät jatkossa SAMKin opiskelijoiden lisäksi mm. satakuntalaisten koulujen 5-9 –luokkalaisten oppimista.

Kuvassa 3D-tulostin ja sen lisällä tulostettu SAMKin logo.

Päättyvän 3DPRINT-DnB-projektin tavoitteena oli tuottaa ja julkaista uusia 3D-tulostuksen ja 3D-tulostinrakentamisen koulutusmateriaaleja erityisesti peruskouluille ja korkea-asteen opetukseen. Tavoitteena oli myös järjestää 3D-tulostuskilpailu alakoululaisille. Tämä toteutettiin viime vuoden syksyllä ja tulokset julkaistiin RoboAI-viikon yhteydessä.

Projektissa mukana olleen yliopettaja Mirka Leinon tiimi teki hankkeeseen huomattavan määrän uutta 3D-tulostukseen liittyvää opetusmateriaalia. Englanninkielinen materiaali sekä siihen liittyvät kysymykset ovat saatavilla projektin e-learning alustalla. Tulostuskilpailuun tuotettuja videoluentoja ja -harjoituksia laajennettiin ja ne julkaistiin satakuntalaisten koulujen 5-9 –luokkalaisten opetukseen. Lue lisää 3D-mallinnuksen ja tulostuksen opetuksesta. 

Myös SAMKin Robotiikka Akatemia tuotti osansa materiaaleista, kun he kuvasivat ja editoivat kolmen videon sarjan Prusan 3D-tulostimen rakentamisesta. Katso videot Youtubesta.

3D-tulostimen rakennusvideot on julkaistu myös learning platformilla englanniksi. Katso videot Youtubesta englanniksi.

Projektin pohjalta suunniteltiin ja toteutettiin myös uusi 3D-tulostus – teoriasta käytäntöön –opintojakso (3 op) SAMKin opiskelijoille suomeksi, seuraava toteutus on tarjolla kevätlukukaudella 2022.

 

Kiinnostaako projektin 25.8. järjestettävä päätöstapahtuma 3DPRINT DnB Project Online Showcase?

Lue lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittaudu Google Formsin kautta

 

3DPRINT-DnB-projektin koordinaattorina toimi Wolverhamptonin yliopisto Iso-Britanniasta ja kumppaneita olivat SAMKin lisäksi Karabukin ja Gazin yliopistot Turkista sekä 3D-yritykset Bellyfeel Media Limited Iso-Britanniasta sekä Us Mekatronik Turkista. Lisätietoja hankkeesta.

 

Yhteisrahoitettu Erasmus+ logo.

 

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.