NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaari – Lisää tuottavuutta, tuotannon joustavuutta ja kilpailukykyä Satakuntaan

Porin kampuksella 4. lokakuuta järjestettävä NEXT2019-seminaari kokoaa yhteen länsisuomalaisten yritysten sekä tutkimus-, koulutus- ja kehitysorganisaatioiden edustajia yli toimialarajojen. Seminaarin ohjelma on rakennettu robotiikan ja hitsauksen ympärille ja se tarjoaa tiiviin tietopaketin osallistujille.

Kuvassa vuoden 2018 NEXT-seminaarin yleisöä.
Vuoden 2018 NEXT-seminaari oli suosittu ja se keräsi yhteen runsaan yleisön pk-yritysten ja kehittämisorganisaatioiden edustajia.

Robotiikka on elänyt viime vuodet murroksessa yhteistyörobottien rynniessä markkinoille. Enemmän kuin joka kolmas myyty robotti on yhteistyörobotti. Tämä tarkoittaa sitä, että yritysten tuotantofilosofiat ovat murroksessa. Maksuton NEXT2019 tarjoaa yrityksille tiiviin paketin käytännön esimerkeillä, miten he voisivat kehittää tuottavuuttaan, tuotannon joustavuutta ja kilpailukykyään.

– Satakuntalainen teollisuus joutuu lisääntyvän globaalin kilpailun, ammattitaitoisen työvoiman puutteen ja kauppasotien mukanaan tuoman epävarmuuden vuoksi tarkastelemaan kaikkia käytettävissä olevia mahdollisuuksia parantaakseen tuotannon tehokkuutta. Tämän vuoksi suosittelen osallistumaan NEXT2019 -seminaarin kaltaisiin tapahtumiin, jossa käsitellään tuottavuuden parantamista uusilla teknisillä ratkaisuilla, muistuttaa tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

 

Metalliteollisuus merkittävässä roolissa

Robotiikkaseminaarin kanssa rinnakkain järjestettävä hitsausseminaari on toteutettu yhteistyössä 70 vuotta täyttävän Suomen Hitsausteknillisen yhdistyksen kanssa. Satakunta on yksi Suomen teollistuneimmista maakunnista ja erityisesti metalliteollisuus on keskeisessä roolissa maakuntamme elinkeinorakenteessa. Metalliteollisuus on ollut merkittävä tekijä Satakunnan robotiikkaklusterin kehittymiselle sekä tulevaisuuden menestymiselle.

– Satakuntalaisen metalliteollisuuden osaamisen ylläpitäminen sekä sen kilpailukyvyn parantaminen on mielestäni erittäin tärkeää, Kerminen jatkaa.

 

Lisätietoja: Timo Kerminen, p. 044 710 3311, timo.kerminen@samk.fi

 

NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaarin sähköinen mainos ja ohjelma

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.