Voitokas Kaaron koulu siirtyi 3D-tulostusaikaan

11.10.20213D-tulostus

Raumalaisen Kaaron koulun teknisen työn luokassa oli viime viikolla ilo ylimmillään, kun 3D-tulostuskilpailun voittajajoukkueen oppilas Kosti Suutari sekä 3D-tulostusmahdollisuutta innolla odottavat opettajat Henni Katajisto ja Joona Peltonen ja vararehtori Hanna Kuortti vastaanottivat upouuden 3D-tulostimen SAMKin 3D-tulostuksen asiantuntijalta, tutkijaopettaja Joonas Kortelaiselta

Joonas Kortelainen, keskellä voitettu 3D-tulostin ja oppilas Kosti Suutari.
Kaaron koulun oppilas Kosti Suutari vastaanotti 3D-tulostimen SAMKin 3D-tulostusasiantuntijalta, tutkija-opettaja Joonas Kortelaiselta.

Kosti Suutari odottaa jo pääsevänsä tulostamaan uusia kappaleita juuri käyttöön otetulla 3D-tulostimella.

Kaaron koulun viides- ja kuudesluokkalaisista koostuneen valinnaisaineryhmän oppilaat osallistuivat viime lukuvuonna Satakunnan ammattikorkeakoulun RoboAI:n tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen järjestämään 3D-tulostuskilpailuun, jonka aiheena oli ”3D-tulostusta jokapäiväiseen elämään”. Kilpailu järjestettiin osana kansainvälistä Erasmus+ -rahoitteista 3DPRINT-DnB –projektia ja sen tuloksista on kerrottu eri puolilla Eurooppaa. Peruskoulun ala- ja yläkoululaisille suunnatun kilpailun tarkoituksena oli pohtia, voisiko 3D-mallinnuksesta ja 3D-tulostuksesta tulla koululaisten jokapäiväisiä työkaluja. Kilpailun aikana osallistujat oppivat 3D-mallintamaan TinkerCad-ympäristössä, pääsivät tutustumaan 3D-tulostukseen ja samalla kisailemaan parhaista tulostusideoista.

Kisan voittajajoukkueeksi nousi Team Kartat, jonka jäseniä olivat Kaaron koulun viime lukuvuonna viidettä luokkaa käyneet Kosti Suutari ja Kerttu Klärck. Kerttu ja Kosti suunnittelivat ja 3D-mallinsivat omaan tarpeeseensa telineen, johon voi samanaikaisesti asettaa sekä tabletin että kännykän. Kilpailun tuomariston kommentit voittajatyöstä kuuluivat näin: ”Tuotos on selvästi tarpeeseen suunniteltu. Siinä on innovatiivista otetta, koska samaan telineeseen voi asettaa sekä kännykän että tabletin. Mallinnuksessa on käytetty monipuolisesti erilaisia muotoja ja niillä on tuotettu oikeasti toimiva, yksinkertainen kokonaisuus.”

Kännykkä- ja tablettiteline.
Kostin ja Kertun suunnittelema voitokas teline.

Kilpailun pääpalkintona oli Prusa i3 MK3S 3D-tulostin, jonka Kaaron koulu sai nyt omaan käyttöönsä. Luokanopettaja Henni Katajisto kertoi odottavansa innolla, mitä kaikkea he voivatkaan oppilaiden kanssa tulevaisuudessa suunnitella ja tulostaa.

Kouluilla on mahdollisuus hyödyntää kilpailua varten julkaistuja 3D-mallinnuksen ja 3D-tulostuksen opetusmateriaaleja ja tehtäviä RoboAI:n nettisivuilta: https://www.roboai.fi/koulutus-ja-akatemiat/koulutusmateriaalit/3d-mallinnus-ja-tulostus/.

 

 

Osana RoboAI-viikon Teknologia opetuksessa -koulutustapahtumaa 24.11. järjestetään peruskoululaisille tarkoitetut matalan kynnyksen robotti- ja tiedekilpailut. Lue lisää kilpailuista!

 

Lisätiedot:

Mirka Leino, yliopettaja
p. 044 710 3182
mirka.leino@samk.fi

 

Erasmus+ logo.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.