Älyteknologiaa ja Elämänkokemusta -tapahtuma Porin pääkirjastossa 4.- 8. lokakuuta

4.10.2021Anja Poberznik ja Santeri SaariTapahtuma

Satakunnan ammattikorkeakoulu yhteistyössä BaltSe@nioR 2.0 -hankkeen kanssa toivottaa kaikki, mutta erityisesti ikäihmiset tervetulleiksi “Älyteknologiaa & Elämänkokemusta”-tapahtumaan, joka järjestetään Porin pääkirjastolla (Gallen-Kallelankatu 12) 4.10.-8.10.2021 klo 9-17.

Santeri Saari esittelee seinällä olevaa älypeiliä ikäihmisille.
Santeri Saari esittelee seinällä olevaa älypeiliä ikäihmisille. Kuva: Jakub Wittchen

Vierailijat pääsevät tutustumaan ja testaamaan hankkeessa kehitettyjä prototyyppejä, kuten älykästä istuintyynyä ja sillä pelattavia liikunnallisia pelejä, älypuhelimen kanssa kommunikoivaa pöytäliinaa, kaatumisentunnistusjärjestelmää, virtuaalitodellisuutta sekä älypeiliä. Tapahtumassa voi kokeilla prototyyppien toimintaa ja ominaisuuksia, ja antaa niistä palautetta. Palautetta voi antaa kuka tahansa, ja sillä voi vaikuttaa prototyyppien jatkokehitykseen.

– Vaikka tapahtuma saatiin nyt koronan vuoksi järjestettyä näinkin loppuvaiheessa hanketta, on hyvin mahdollista, että jotain prototyypeistä jatkokehitetään jossain muussa hankkeessa myöhemmin. Näin ollen palautteesta on arvokasta hyötyä, sillä sen avulla tiedämme, mikä oli hyvää, ja missä olisi parantamisen varaa, kertoo hankkeessa työskentelevä projektitutkija Santeri Saari.

Osana hanketta on myös jatkettu ensimmäisessä BaltSe@nioR-hankkeessa perustettua virtuaalikirjastoa, johon on viety tietoa prototyypeistä, tutkimustuloksista ja muista hankkeen teemoihin liittyvistä asioista. Virtuaalikirjastoon pääsee kuka tahansa rekisteröitymällä palveluun. Kirjaston alusta on englanninkielinen, mutta sisältöä palvelussa on myös muilla kielillä.

– Jos haluat käydä virtuaalikirjastossa, löydät sen hankkeen verkkosivuilta osoitteessa baltsenior.com. Kirjastossa on tekstimuotoisen sisällön lisäksi kuvia ja videoita, joten toivottavasti löydät sieltä jotain mieluisaa. Suomenkielistä sisältöä on vielä harmillisen vähän, mutta olisi hienoa, jos tilanne paranisi ajan kanssa. Toivonkin, että kaikille avoin, digitaalisessa muodossa toimiva kirjasto olisi sisällöltään jatkossa entistä monipuolisempi käyttäjämäärän kasvaessa, pohtii Saari.

 

Lisätietoja: https://baltsenior.com/

BaltSe@nioR 2.0 -hanke yhdistää eri toimijoita (kunnat, kaupungit, yliopistot, korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhdistykset) kaikissa kahdeksassa Itämeren alueen EU-maassa sekä Venäjällä auttaakseen alueen ikääntymisen tuomien haasteiden kanssa tarjoamalla ideoita ja ratkaisuja ikäihmisille suunnattujen julkisten tilojen suunnitteluun. Hankkeen tarkoituksena on näyttää huonekaluvalmistajille ja julkisten tilojen omistajille, miten kehittää huonekaluja ja teknologiaratkaisuja, jotka vievät julkisia sisä- ja ulkotiloja esteettömämpään, ikäihmisystävällisempään, ja samalla kaikille kohderyhmille parempaan suuntaan. Hanke alkoi 1.1.2019, ja se päättyy 31.12.2021.

 

Lisätietoja:

Anja Poberznik
Projektitutkija (BaltSe@nioR 2.0 -hankkeen projektipäällikkö
Satakunnan ammattikorkeakoulu
p. 044 710 3158

Baltse@nior logot.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.