Robocoast EDIH konsortio on yksi Suomen neljästä European Digital Innovation Hubista

9.6.2022Petra O'Rourke / Robocoastin tiedote 8.6.Uutinen

Euroopan Komissio on valinnut Robocoast EDIH -konsortion yhdeksi Suomen EDIH-osaamiskeskittymistä, joita Suomessa on jatkossa yhteensä neljä kappaletta. Kaiken kaikkiaan Eurooppaan valittiin 136 EDIH-organisaatioita.

EDIH-organisaatiot, eli European Digital Innovation Hubit toimivat yrityksille matalan kynnyksen kontaktipisteinä, joiden kautta yritys löytää tarvittavan osaamisen, koulutuksen, asiantuntijaresurssit, kumppanit tai kehitysympäristöt erityyppisten digitaalisten ratkaisujen hyödyntämiseen ja toiminnan modernisointiin.

Suomen kartta, jossa kaikki Robocoast EDIHin organisaatiot, kuvituskuva.

Robocoast EDIH -konsortioon kuuluu 15 suomalaista korkeakoulua ja kaksi elinkeinoyhtiötä yhdeksästä eri maakunnasta. Lisäksi Robocoast EDIH -konsortio on verkottunut vahvasti niin muiden EDIH-organisaatioiden kuin myös palvelutoiminnan kannalta keskeisten kansallisten toimijoiden kanssa; CSC, EEN, DIMECC, EIT Digital, Tieke ja Crazy Town.
Teknologianäkökulmasta Robocoast EDIH -konsortion vahvuuksia ovat kyberturvallisuus-, tekoäly- sekä automaatio- ja
robotiikkaosaaminen. Robocoast EDIH -konsortion koordinoinnista vastaa Prizztech Oy.

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Porin yliopistokeskus ovat mukana Robocoast EDIH -konsortiossa. Satakunnan korkeakoulujen ehdottomana vahvuutena konsortiossa ovat robotiikka- ja data-analytiikkaosaaminen sekä RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus, jonka resursseja Robocoast EDIH -konsortio välittää niin suomalaisille kuin eurooppalaisille teollisuusyrityksille.

Syksyn 2022 aikana Robocoast EDIH -konsortio tulee järjestämään useilla eri paikkakunnilla kick off -
tilaisuuksia, joissa yrityksille kerrotaan EDIH-palveluista, konsortion korkeakoulujen osaamisesta ja kehitysympäristöjen
tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Lisätiedot:

Mikko Puputti, 044 710 5343, mikko.puputti@prizz.fi, www.robocoast.eu
Pirita Ihamäki, 040 164 6339, pirita.ihamaki@prizz.fi, www.robocoast.eu
Petteri Pulkkinen, 044 710 3296, petteri.pulkkinen@samk.fi, www.samk.fi
Tarmo Lipping, 040 826 2860, tarmo.lipping@ucpori.fi, www.ucpori.fi

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös