RoboAI-viikon keynote-esiintyjät

RoboAI-viikon tapahtumat ovat täynnä toinen toistaan kiinnostavampia esiintyjiä. Valitse suosikkisi ja ilmoittaudu!

MAANANTAI 17.4.

Hyvinvointi- ja terveysteknologiapäivä

Lähikuvassa Marjaana Raukola-Lindholm ja koiransa Freja.

Marjaana Raukola-Lindblom (FL) on erikoispuheterapeutti, yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija Turun yliopistossa. Yliopistotyö sijoittuu monitieteiseen Sote-akatemiaan ja logopedian oppiaineeseen. Lisäksi hän työskentelee omassa yrityksessään Skillful Interaction vuorovaikutushäiriöiden kuntoutuksen, työnohjauksen ja kouluttamisen parissa. Hän on perehtynyt laajasti eläinavusteiseen työskentelyyn ja on toimittanut mm. aiheesta tietokirjan. Hän kuuluu asiantuntijajäsenenä mm. Suomen eduskunnan Eläinavusteiseen työryhmään. Tutkimuksen saralla häntä kiinnostaa tapaturmissa syntyneiden aivovammojen aiheuttamat vuorovaikutuksen häiriöt, moniammatillinen viitekehys sekä uusien lähestymistapojen ja menetelmien kehittäminen osallisuuden ja hyvinvoinnin tueksi.

TIISTAI 18.4.

Teknologia opetuksessa -päivä

Lähikuvassa Harri Ketamo.

Harri Ketamo (FT) on yrittäjä, jolla on 20 vuoden kokemus oppimistieteistä sekä tekoälystä tieteenä ja liiketoimintana. Harri on Eisenhower fellow 2017, apulaisprofessori Tampereen teknillisessä yliopistossa ja Senior Fellow Turun yliopistossa sekä Satakunnan ammattikorkeakoulussa. 

Torstai 20.4.

Tiedolla johtamisen päivä

Lähikuvassa Hongxiu Li.

Hongxiu Li is an associate professor (tenure track) in Business Data Analysis at the Unit of Information and Knowledge Management in the Faculty of Management and Business, Tampere University. She holds a PhD in Economics & Business Administration from the University of Turku in the field of Information Systems. Her primary research interests focus on user behavior, digital services, business data analytics, and data-driven value creation. Particularly, she is interested in discovering how value can be extracted from digital services as well as big data.  

Lähikuvassa Siamäk Naghian.

Siamäk Naghian toimii tällä hetkellä toimitusjohtajana Genelecillä, äänentarkkailuun erikoistuneessa kansainvälisesti johtavassa yrityksessä. Hän tuli Genelecille vuonna 2005 tuotekehitysjohtajaksi. Vuonna 2010 hänet nimitettiin yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana. Hän muutti Suomeen opiskelemaan 1986. Hänellä on diplomi-insinöörin, tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin tutkinnot Teknillisestä korkeakoulusta, joka nykyään tunnetaan nimellä Aalto yliopisto. Vuonna 2018 Naghian nimitettiin vuoden yritysjohtajaksi Suomessa ja Aalto-yliopiston sähkötekniikkakorkeakoulun vuoden alumniksi 2020. Ennen liittymistään Genelecin tiimiin hän työskenteli pitkään Nokialla erilaisissa tehtävissä kuten tutkimus- ja kehitystyössä, liiketoiminnan kehittämisessä ja johtavissa tehtävissä.

Perjantai 21.4.

Älykkäät järjestelmät -tapahtuma

Lähikuvassa Pekka Abrahamsson.

Pekka Abrahamsson on Tampereen yliopiston Porin yksikön uusin professori ohjelmistokehityksen menetelmien ja -prosessien tutkimuksen alalta. Hän on tehnyt mittavan kansainvälisen uran ja on laajasti tunnettu akateemisesta saavutuksistaan. Hän on erityisesti toiminut yhteistyön tekijänä teollisuuden ja akateemisen alan välillä sekä Suomessa että ulkomailla. 

Lähikuvassa Hannu Tenhunen.

Hannu Tenhunen toimii Tampereen yliopiston Porin yksikössä työelämäprofessorina, hänellä on laajaa kansainvälistä kokemusta akateemisen ja työelämän tutkimisesta. Hän on ollut professorina kaikilla mantereilla Etelä-Amerikkaa lukuun ottamatta. Hänen erityisenä visionansa on kehittää uudenlaista yhteisöllistä innovaatiotoimintaa, ja sen integrointi tekniikan ja yrittäjyyden toimialoihin.