Uusi startup-yrittäjyyteen kannustava mentorointimalli käytössä

24.6.2019Yrittäjyys

SAMKin Yrityskiihdyttämö on lähtenyt kokeilemaan hieman erilaista mentorointimallia kuluneena keväänä. Ajatuksena on ikään kuin 'headhuntata' potentiaalisia opiskelijoita ideoineen monialaisiin tiimeihin, joilla lähdetään testaamaan ja rakentamaan startup-yrityksiä. Tavoitteena on muodostaa opiskelijoille matalan kynnyksen reitti kokeilla omia siipiään yrittäjänä pohtien maailmaa syleileviä ideoita.

start-1414148_1920

Kuluvana keväänä mentorointiin on osallistunut tusinan verran yritysideaansa pilotoivia opiskelijoita ja muutama erittäin potentiaalinen idea on jo saanut tuulta alleen. Nämä tiimit ideoineen olivat CrazyTownilla 14.6. pitchaamassa CT:n järjestämässä avoimessa tapahtumassa. Pitchauksissa esiteltiin mm. tekoälyä vanhustenhuollon ja kuntoutuksen tarpeisiin, sekä opetusrobotiikkaa. Ideoita, joilla onnistuessaan on valtava globaali potentiaali. 

Osana uusien mentorointimallien testausta, yrittäjyydestä viestimistä omille opiskelijoille pyritään kehittämään. Tavoite on kannustaa yhä useampi yrittäjäksi tai yritystä perustavan tiimin jäseneksi jo opiskelujen aikana. Kevät 2020 näyttää tulokset ja onko startup-pöhinä saatu toden teolla käyntiin Satakunnassa. 

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.