Konenäkö
RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa konenäköä tutkitaan ja kehitetään laajasti perinteisistä konenäköjärjestelmistä ja älykamerajärjestelmistä aina erilaisiin erikoiskuvaustekniikoihin. Yhteiskäyttölaboratoriosta löytyy kameroita näkyvän valon aallonpituudella tehtävään kuvaukseen mutta myös lähi-infrapunakuvaukseen, spektraalikuvaukseen ja pitkäaaaltoiseen infrapunakuvaukseen eli lämpökuvaukseen. Myös 3D-kuvausta voidaan tehdä useilla erilaisilla tekniikoilla.
Simulointi
Tuotannon simulointi ja järjestelmien vieminen virtuaalimaailmaan on RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa arkipäivää. Todellisten tuotantojärjestelmien digitaalisten kaksosten luominen tai uuden tuotannon suunnittelu virtuaalimaailmassa laitteita käsitellen onnistuu laboratorion simulointiympäristössä.
3D-tulostus
3D-tulostimet hyrräävät RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa yötä päivää. 3D-tulostimilla valmistetaan erilaisissa sovelluksissa ja järjestelmissä tarvittavia osia, mutta niillä tehdään myös pienoismalleja, 3D-kuvattujen kappaleiden pilotteja tai vaikka peliohjaimia.
Robotiikka
RoboAI-yhteiskäyttölaboratorio on kuin insinöörin leikkimaa. Erilaiset robotit kutsuvat kokeilemaan ja opiskelemaan ohjelmointia. Perinteiset teollisuusrobotit, yhteistyörobotit, mobiilirobotit ja humanoidirobotit mahdollistavat niin uuden robotiikan opiskelun kuin uusien sovellusten suunnittelun ja toteuttamisen. Erilaiset robotit houkuttelevat innovoimaan aina vaan uusia käyttökohteita ja sovelluksia.