Blogi: Nyt on sen aika – RoboAI, tekoäly ja supertietokoneet lääketieteen avuksi

26.11.2019Tutkimus

SAMKin tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi tuo blogikirjoituksessaan esille RoboAI:n ainutlaatuisen mahdollisuuden terveysteknologian ja lääketieteen tutkimuksessa, kun Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke on käynnistynyt.

Cimmo Nurmen blogi Lentopeliä ja läpisyöttöjä.

Nurmi kirjoittaa Suomen saavan vahvan aseman laskenta- ja datapalvelujen tarjoajana, kun vuonna 2020 Suomeen sijoitetaan yksi maailman tehokkaimmista supertietokoneista. Näin Suomeen saadaan yksi maailman johtavista laskennan ja datanhallinnan ekosysteemeistä, jolla on merkittävä vaikutus kotimaisen tutkimuksen kilpailukykyyn ja maailmanluokan kansainvälisten tutkimusryhmien synnyttämiseen.

RoboAI:n tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen ytimen muodostavat automaation, hyvinvointia edistävän teknologian, tekoälyn sekä data-analytiikan ja optimoinnin (DAO) tutkimusryhmät. Tutkimusryhmät pääsevät Tulevaisuuden sairaalan innovaatioalustassa yhdessä Satasairaalan kanssa edistämään sairaalapalveluiden digitalisoitumista.

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi muistuttaa blogikirjoituksessaan, kuinka ainutlaatuista tutkimustyötä innovaatioalustassa päästään tekemään, kun tänä vuonna voimaan tullut Toisiokäyttölaki mahdollistaa Auria Tietopalvelun tallentaman tietoaltaan hyödyntämisen. Suuren datamäärän analysointi data-analytiikkaa, koneoppimista ja tekoälyteknologioita ja supertietokoneiden laskentakapasiteettia hyödyntämällä voi paljastaa uusia merkityksellisiä yhteyksiä. Tämä kaikki tehdään suojatussa, tietoturvallisessa ympäristössä kunnioittaen eettisiä periaatteita.

 

Lue alkuperäinen blogikirjoitus.

Lue lisää Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hankkeesta.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.