Virtuaalikierrokset

Haluatko pitää tauon ja käydä jossain ihan muualla? Virtuaalikierroksilla pääset tutustumaan SAMKin Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen, Kokeilimoon, RoboAI-laboratorioon, Sataedun Mewet-kotiin, WinNovan oppimisympäristöihin sekä HyteAiro-ohjelman (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) tuottamaan Virtuaaliälykotiin.

SAMK Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskus

Jos et ole ennen käynyt tutustumassa SAMKin simulaatiokeskukseen, nyt sinulla on siihen mahdollisuus. 360-kuvista koostettu interaktiivinen tutustumiskierros kattaa mm. vuodeosaston, monitoimitilan/heräämön, leikkaussalin, Kokeilimon ja reflektiotilat. Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskus sijaitsee Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella.

Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.

 

SAMK Kokeilimon virtuaalikierros

Kokeilimossa pääset tutustumaan yhteistyöyritystemme tuotteisiin kodinomaisessa ympäristössä ja saat tietoa arjen teknologioista ja apuvälineistä. Kokeilimon tärkeimpänä tavoitteena on tuoda muistia tukevia ja turvallista kotona asumista edistäviä innovaatioita, kuten hyvinvointi-, turva- ja apuvälineteknologian ratkaisuja tutummaksi ja helpottaa näiden ratkaisujen vertailua, testausta ja sen myötä ostopäätöksen tekemistä ja käyttöönottoa. Kokeilimo sijaitsee Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella.

Virtuaalikierroksen on työstänyt Anja Poberžnik yhdessä kokeilimotiimin ja Welfare Technology master's-opiskelijoiden kanssa.

 

SAMK RoboAI-laboratorio

RoboAI-laboratorio on RoboAI:n tutkimuksen- ja tuotekehityksen keskus, joka sijaitsee SAMKin tekniikan laboratoriossa. Sieltä löytyy mm. yhteistyörobotteja, konenäkösovelluksia ja 3D-tulostamiseen ja -kuvaamiseen liittyviä laitteita, sekä monenlaista muuta automaation, robotiikan ja hyvinvointiteknologian saralta. Jos mielenkiintosi heräsi, hyppää videolla olevan mobiilirobotin kyytiin ja pääset kurkkaamaan miltä labrassa näyttää ja mitä sieltä löytyy.

Videon toteuttivat RoboAI:n asiantuntijat Pauli Valo ja Santeri Saari.

 

Sataedu Mewet-koti hyvinvointiteknologian oppimis- ja kehittämisympäristö

Sataedun Mewet-koti on kohtaamispaikka hyvinvointiteknologian kehittäjille, yrityksille ja käyttäjille. Mewet-koti toimii tiiviisti sosiaali-ja terveysalan sekä tekniikan alan opiskelijoiden hyvinvointiteknologian oppimisympäristönä. Kodissa on mahdollisuus tutustua ja lisätä osaamista sekä saatavilla että kehitteillä olevaan teknologiaan. Koti toimii samalla myös testiympäristönä. Kodin hyvinvointiteknologiaa viedään aktiivisesti testauksiin eri asiakas- ja toimintaympäristöihin yritysten ja opiskelijoiden kanssa. Mewet-kodissa edistetään ja tuetaan eri ikäisten asukkaiden toimintakykyä sekä omatoimista, merkityksellistä ja turvallista arkea.

Tervetuloa tutustumaan Sataedun Mewet-kotiin! Tutustu myös Mewet-kodin hyödyntämiseen opetuksessa.

 

WinNovan oppimisympäristöt

Tutustu WinNovan tarinallisessa muodossa kuvattuun vahvaa hankkeiden mahdollistamaa yritysyhteistyötä hyödyntävään hyvinvointiteknologian valmennukseen ja simulaatioympäristöön.

HyteAiro-ohjelman Virtuaaliälykoti (Virtual Smart Home)

HyteAiro-ohjelma (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) on avannut Virtuaaliälykodin ikäihmisten kotona asumisen teknologiaratkaisujen esittely- ja yhteiskehittämisalustaksi. Esillä on ratkaisuja yhdeksältä suomalaiselta ja kahdelta japanilaiselta yritykseltä. Verkkoselaimen kautta käytettävään 3D-virtuaalitilaan liitytään avatarina ja tilassa voi katsella laitteita, selata esityksiä ja keskustella toisten avatarien kanssa. STM:n ja TEMin rahoittama ja VTT:n suunnittelema Virtuaaliälykoti avattiin osana HIMSS20-viikkoa 7.-11.9.2020, jolloin tilassa pääsi keskustelemaan yritysten, hyvinvointidata-analyytikon ja japanilaisten hoivarobotiikan tutkijoiden kanssa. Tila on aina auki 31.12.2020 saakka ja sen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen.

Sisään HyteAiro-ohjelman Virtuaaliälykotiin

 

 

Virtuaaliälykoti.