Lego-roboteilla innostusta robotiikan ja ohjelmoinnin opetteluun

20.4.2020Janika Tommiska ja Mirka LeinoSTEM-toiminta

Satakunnan ammattikorkeakoululla järjestettiin First Lego League SM-kisat keväällä 2019. Kisojen järjestelyihin kerätty sponsorirahoitus mahdollisti satakuntalaisten Lego-robotiikasta kiinnostuneiden koulujen tukemisen vielä lukuvuonna 2019-2020.

Poika näyttää pöydässä toisille legorobotin kasausta.
Tatu Engren opastaa mielellään muita oppilaita Lego-robottien saloihin.

Sponsorirahoituksen avulla Satakunnan ammattikorkeakoulu ja RoboAI ovat lahjoittaneet satakuntalaisille Lego-robottien kanssa erityistä aktiivisuutta osoittaneille kouluille Lego-robottisettejä tulevia ohjelmointi- ja robottiopetuksia varten. Lego-robottisetit sisälsivät koulun tarpeiden mukaan Lego Mindstorm Eve3 -robotteja, laajennussarjan sekä vuoden 2020 kisa-alustan. Robottisettejä tarjottiin Siikaisiin, Raumalle, Ulvilaan, Luvialle, Kokemäelle, Pomarkkuun ja Poriin. Lahjoitusten tarkoituksena on tukea kouluja innostamaan oppilaita robottien ja ohjelmoinnin opiskeluun jo alakouluiässä.

Pomarkun kirkonkylän koululla lahjoitus otettiin innolla vastaan.

– Olipas huikean mahtava yllätys tuo pakettien sisältö. Robotit ja alusta tulivat kyllä tosi tarpeeseen. Harvalla koululla on varaa nykyisessä tiukentuvassa taloudellisessa tilanteessa hankkia noin arvokkaita välineitä, kommentoi pitkään Lego-robottien ohjelmointia opettanut koulun opettaja Rami Niekkamaa.

 

Tatu innostaa koulukavereita Lego-robottien ohjelmointiin

Tatu Engren oli vastaanottamassa Kaaron koulun uutta robottisettiä ja lähti heti rakentamaan robotteja koulukaveriensa kanssa.

Yksi Lego-robottiseteistä lahjoitettiin Kaaron koululle Raumalle, jossa kuudennen luokan oppilaalla Tatu Engrenillä on jo useamman vuoden kokemus Lego-robottiharrastuksesta. Tatu osallistui valinnaisaineryhmänsä kanssa keväällä 2019 SAMKissa järjestettyihin SM-kisoihin ja innostus on vaan kasvanut sen jälkeen. Tatu kertoi, että parasta FLL-kisoihin valmistautumisessa oli sekä kisarobotin ja sen työkalujen rakentaminen että robotin koodaaminen. Viime vuoden SM-

kisoja SAMKissa Tatu luonnehti ”niin sairaan siisteiksi”. Hienoa Tatun mielestä oli erityisesti se, että kaikilla joukkueilla ja osallistujilla oli koko päivän hyvä henki. Myös oman joukkueen saamat kaksi Lego-pokaalia lämmittivät Tatun mieltä.

Kysyttäessä Tatu Engren antoi mielellään ohjeita seuraaviin kisoihin valmistautuville. Tatu ohjeisti tutustumaan robottiin hyvin ja hakemaan monipuolisesti vinkkejä esim. YouTube-videoista, joita löytyy paljon eri vuosien kisoista. Hän kehotti myös valmistautumaan kisapäivään hyvin. Tatu teki vuoden 2019 SM-kisoista hienon videon omalle Tatucamore -YouTube-kanavalleen.

Videon pääsee katsomaan tästä!

 

Vuoden 2019 First Lego League SM-kisoja ja sitä kautta kouluille lahjoitettuja Lego-robottisettejä sponsoroivat: Cimcorp Oy, Rauman kaupunki, Robotiikkayhdistys, Norilsk Nickel Harjavalta Oy, Ulvilan kaupunki, HeadAI Oy, Yaskawa Finland Oy, Prizztech Oy sekä Insta Automation Oy.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uutiset ja tapahtumat uunituoreena sähköpostiisi ja pysyt ajantasalla.