Ros (Robot Operating System) -täydennyskoulutuskokonaisuus

SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön tarjoama neljän kurssin Ros (Robot Operating System) -täydennyskoulutuskokonaisuus alkaa syksyllä 2020. Kokonaisuus koostuu neljästä kurssista (ROS peruskurssi, ROS teollisuus, ROS mobiili, ROS tekoäly). Koulutuksen kohderyhmänä ovat satakuntalaiset pk-yritykset sekä työssäkäyvät tai työttömät työnhakijat. Vastaavaa ROS-koulutusta ei ole Suomessa tarjolla.

Seuraava ROS-webinaari pidetään 24.3. klo 13-15

Webinaarissa kerrotaan ensi käden tietoa ja vinkkejä ROSin (Robot Operating System) hyödyntämisestä. Kerromme samalla myös Rokokoo-hankkeessa toteutettavasta yrityksille ja työttömille työnhakijoille tarkoitetusta maksuttomasta ROS-koulutuksesta.

Ilmoittaudu webinaariin!

Seuraava ROS-peruskurssi alkaa 25.3.2021! Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä!

 

Tutustu ROS-ympäristöön ja sen tuomiin mahdollisuuksiin kaikille suunnatussa webinaarissa. Alla 13.10.2020 pidetty ROS-webinaari videona.

 

 

Miksi ROS?

Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat kustannustehokkaita, muuntuvia robotiikkaratkaisuja. ROS on kehittämisalusta robotiikan ohjelmointiin, jolla pyritään tekemään robotiikan kehittämisestä helpompaa, nopeampaa ja yhteisöllisempää.

ROS on käytössä niin teollisuuden manipulaattoreissa, autonomisissa liikkuvissa laitteissa kuin erilaisissa palvelurobotiikan laitteissa mm. humanoideissa.

ROS helpottaa merkittävästi laitteiden liitettävyyttä robotin ohjaukseen ja käytännössä se on kommunikaatiokerros eri järjestelmien välillä. Useat robottimerkit ovat tuoneet markkinoille ROS yhteensopivia robottiohjaimia (ABB, YASKAWA jne).

Robottimarkkinoille tunkeutuneet uudet robotit ovat usein rakennettu ROS järjestelmän päälle. Robotiikan siirtyessä uusille yhteiskunnan alueille tarjoaa ROS mainion mahdollisuuden kehittää täysin uusia robotteja ja robottisovelluksia. Mainittakoon esimerkiksi SAMKin sukeltava robotti.

Lue lisää ROS-ohjelmistoympäristöstä

 

Rokokoo-hanke

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteishanke avoimen robotiikan tiedonlevityksestä Satakuntaan.

Yhteishanke yhdistää Satakunnan korkeakoulujen osaamisen. Tampereen yliopistoa hankkeessa edustavat Porin yksikön DAO tutkimusryhmä Korkeakoulujen tutkijoiden osaaminen keskittyy RoboAI-tutkimuskeskukseen.

Hankkeen tavoitteena on parantaa tietoisuutta avoimen robotiikan ratkaisuista, ja koulutuksen myötä parantaa Satakunnan alueen kilpailukykyä.

Lue lisää Rokokoo-hankkeesta.

 

Lisätietoja:

Toni Aaltonen, projektitutkija
p. 044 710 3998
toni.aaltonen@samk.fi

Jere Grönman, projektipäällikkö
p. 040 826 2819
jere.gronman@tuni.fi