Palvelut UUSI

RoboAI:n tutkimus- ja tuotekehityskeskus palvelee yrityksiä ja yhteisöjä tarjoamalla erilaisia teknologiaan liittyviä tuotekehityspalveluja.

Yritykset pääsevät RoboAI:ssa pilotoimaan, protoamaan ja testaamaan uusia liiketoiminta-avauksia sekä hyödyntämään korkeakoulujen tutkimusryhmien tuottamaa uutta tietoa. Asiakkaalle tarjotaan sopiva palvelukokonaisuus projektin vaativuudesta, laajuudesta ja rahoitustarpeesta riippuen.

Palvelut

 

 

Testbed-toiminta

SAMK tarjoaa monialaisia testbed-palveluita ja monipuolisia testausympäristöjä yritysten tuotekehityksen tueksi. SAMK on osa  Satakunnan alueella toimivaa Satakunta Testbed -konsortiota (linkki sivuille), joka edistää innovaatioiden syntymistä ja mahdollistaa entistä parempien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen tarjoamalla yrityksille ja sote-alan toimijoille hyvinvointi- ja terveysteknologian testaus- ja tutkimuspalveluita.

SAMKin terveyden ja hyvinvoinninsimulaatioympäristö (samk.fi) tarjoaa yrityksille mahdollisuuden testata ja kehittää tuotteitaan aidonkaltaisessa ympäristössä turvallisesti silloinkin, kun tuotetta ei vielä voida testata aidoilla käyttäjillä. Yritykset voivat tehdä testauksia itsenäisesti simulaatiokoordinaattorin ohjaamana tai järjestää testauksia yhdessä opiskelijoiden kanssa osana opintojaksoja tai opinnäytetöitä.

Kaksi henkilöä istuu selkä kuvaan päin, edessä tietokone ja taustalla seisoo mies.
RoboAI Labra 1 1024x691

Yhteiskäyttölaboratorio

Porin kampuksella sijaitseva RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorio on teknologia- ja sovelluskehittämistyöhön keskittyvä, asiantuntijoiden ja nykyaikaisten laitteiden muodostama kokonaisuus. Yhteiskäyttölaboratorion avoin tutkimusinfrastuktuuri tukee innovatiivista tutkimusta ja tuotekehitystoimintaa. Yhteiskäyttölaboratoriossa kokemus kohtaa innostuksen, asiantuntemus teknologiatarpeen ja uteliaisuus tulevaisuuden mahdollisuudet. Laboratoriolaitteiden avulla voi esimerkiksi pilotoida tuotantoprosesseja. Tutustu RoboAI yhteiskäyttölaboratorioon! (youtube.com)

Katso myös

Kuvassa nainen ja mies käyttävät exoskeleton-kävelyrobottia.

Tietoa meistä

Kaksi henkilöä istuu selkä kuvaan päin, edessä tietokone ja taustalla seisoo mies.

Projektit

Lähikuvassa Pepper-robotti.

RoboAI-tiimi