Startup

Unelmoitko omasta yrityksestä tai haluaisitko testata liikeideaasi? SAMKin Yrityskiihdyttämö ja sen alaisuudessa toimiva proaktiivinen Startup-yhteisö tarjoavat matalan kynnyksen tukea kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Yrittäjyys Infograafi FINAL Nettiin

Ansaitse opintopisteitä

Lähde matkalle yrittäjäksi

Onko sinulla orastava liikeidea, pidemmälle suunniteltu konsepti tai jo toiminnassa oleva yritys, jota haluat kehittää? Vai oletko vailla ideaa, mutta innostunut yrittämisestä?

Ota rohkeasti yhteyttä mentoreihin. Jokaisen reitti yrittäjäksi suunnitellaan yksilöllisesti. Yrityskiihdyttämön ja Startup-yhteisön palvelut on tarkoitettu kaikille SAMKin opiskelijoille ja mukaan voit tulla opintojen missä vaiheessa tahansa.

Myös uusyrityskeskusten asiakkaat ja muiden oppilaitosten opiskelijat voivat avoimen ammattikorkeakoulun kautta saada tukea omalle liikeidealleen, toimivan yrityksen kehittämiseen tai omistajavaihdokseen.

 

Miksi yrittäjyyttä kannattaa kokeilla nimenomaan opiskeluaikana?

– Yrityksen perustaminen ei nykyään vaadi juurikaan alkupääomaa ja opintotuen rullatessa, opiskelijalla ei ole taloudellista riskiä. Opiskelijoiden käytettävissä on 400 monien alojen asiantuntijaa tukena, lisäksi huipputiimi yrittäjyyden asiantuntijoita. Täältä löytyy labrat, joissa voi valmistaa tuotteiden prototyypit. Opiskelijalla on käytännössä kolme ja puoli vuotta aikaa syventää tietämystään ja samalla rakentaa omaa yritystään. Samantasoista tukea on vaikea saada talon ulkopuolelta, paremmin ei voisi asiat juuri olla.

Santeri Koivisto, Startup-yhteisön erityisasiantuntija

Kokeneet mentorit tukevat sinua

SAMKin Yrityskiihdyttämöllä on pitkät perinteet: se on 22 toimintavuotensa aikana tuottanut jo 320 yritystä. Yrityskiihdyttämö luo aktiivisesti yhteyksiä paikallisiin toimijoihin, jotta opiskelijayrittäjä saisi kaiken tarvitsemansa avun, eikä jäisi ilman turvaverkkoa. Yrityskiihdyttämö on opetusministeriön palkitsema ammattikorkeakoulujen koulutuksen laatuyksikkö.

Nyt SAMK on lisännyt panostusta yrittäjyyteen ja perustanut proaktiivisen Startup-yhteisön. Startup-yhteisön innovatiiviset ja teknisesti lahjakkaat erityisasiantuntijat etsivät aktiivisesti uusia motivoituneita yrittäjiä, timanttisia ideoita ja muodostavat startup-tiimejä, hiovat ja validoivat liikeideoita sekä tukevat yrityksen perustamiseen ja esim. rahoitukseen liittyvissä yksityiskohdissa.

Startup-yhteisön tavoitteena on käynnistää tulevana keväänä startup-yrityshautomotoimintaa. Hautomossa yritysideoita kehitetään, validoidaan, määritellään käyttäjäkokemusta ja lopulta harjoitellaan yritysidean pitchausta sijoittajalle ja esim. Slushissa.

Ole yhteydessä Startup-yhteisön mentoreihin Santeri Koivistoon, Aleksi Postariin tai Jussi Bergmaniin ja saat apua muun muassa yrityksesi tai liikeidean suunnittelussa, toteutuksessa sekä rahoituskelpoisuuden rakentamisessa.

Startup-yhteisön mentorit

Santeri Koivunen Muokattu

Erityisasiantuntija
Santeri Koivisto
p. 044 710 3213
santeri.koivisto@samk.fi

Yleinen 'käsien heiluttelun' sekä yrittäjyyden asiantuntija

Bergman Jussi

Erityisasiantuntija
Jussi Bergman
p. 044 710 3776
jussi.bergman@samk.fi

Keinoälyn ja yrittäjyyden asiantuntija

Aleksi Postari

Erityisasiantuntija
Aleksi Postari
p. 044 710 3054
aleksi.postari@samk.fi

Full Stack -ohjelmistotuotannon asiantuntija