Startup

Unelmoitko omasta yrityksestä tai haluaisitko testata liikeideaasi? SAMKin Yrityskiihdyttämö ja sen alaisuudessa toimiva proaktiivinen Startup-yhteisö tarjoavat matalan kynnyksen tukea kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Infograafi yrittäjyydestä.

Lähde matkalle yrittäjäksi

Onko sinulla orastava liikeidea, pidemmälle suunniteltu konsepti tai jo toiminnassa oleva yritys, jota haluat kehittää? Vai oletko vailla ideaa, mutta innostunut yrittämisestä?

Ota rohkeasti yhteyttä mentoreihin. Jokaisen reitti yrittäjäksi suunnitellaan yksilöllisesti. Yrityskiihdyttämön ja Startup-yhteisön palvelut on tarkoitettu kaikille. SAMKin opiskelijat, uusyrityskeskusten asiakkaat ja muiden oppilaitosten opiskelijat saavat tukea omalle liikeidealleen, toimivan yrityksen kehittämiseen tai omistajavaihdokseen.

 

Yrittäjyyttä kannattaa kokeilla

– Yrityksen perustaminen ei nykyään vaadi juurikaan alkupääomaa, lähinnä oman pään osaamista. Käytettävissäsi on 400 eri toimialojen asiantuntijaa ja lisäksi huipputiimi yrittämisen asiantuntijoita. Meiltä löytyvät mm. labrat, joissa voi valmistaa tuotteiden prototyyppejä. Samantasoista kokonaistukea on vaikea saada muualta, paremmin ei voisi asiat juuri olla.

Santeri Koivisto, startup-yhteisön erityisasiantuntija

– Kaikilla satakuntalaisilla yrittämisestä kiinnostuneilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus saada sparrausta omalle liikeidealle tai toimivan yrityksen kasvusuunnitelmalle. Yrityskiihdyttämön mentorit ovat käytettävissäsi avoimen ammattikorkeakoulun reitin kautta. Ota yhteyttä mentoreihin (linkki) ja kysy miten me voimme auttaa sinua.

Cimmo Nurmi, tutkimuksen vararehtori

Kokeneet mentorit tukevat sinua

SAMKin Yrityskiihdyttämöllä on pitkät perinteet: se on 22 toimintavuotensa aikana tuottanut jo 320 yritystä. Yrityskiihdyttämö luo aktiivisesti yhteyksiä paikallisiin toimijoihin, jotta opiskelijayrittäjä saisi kaiken tarvitsemansa avun, eikä jäisi ilman turvaverkkoa. Yrityskiihdyttämö on opetusministeriön palkitsema ammattikorkeakoulujen koulutuksen laatuyksikkö.

Nyt SAMK on lisännyt panostusta yrittäjyyteen ja perustanut proaktiivisen Startup-yhteisön. Startup-yhteisön erityisasiantuntijamme etsivät aktiivisesti uusia motivoituneita yrittäjiä, timanttisia ideoita ja muodostavat startup-tiimejä, hiovat ja validoivat liikeideoita sekä tukevat yrityksen perustamiseen ja esim. rahoitukseen liittyvissä yksityiskohdissa.

Startup-yhteisö käynnistää startup-yrityshautomotoiminnan, yritysideoita kehitetään, validoidaan, määritellään käyttäjäkokemusta ja lopulta harjoitellaan yritysidean pitchausta sijoittajalle ja esim. Slushissa.

Ole yhteydessä Startup-yhteisön mentoreihin Santeri Koivistoon, Aleksi Postariin tai Jussi Bergmaniin ja saat apua muun muassa yrityksesi tai liikeidean suunnittelussa, toteutuksessa sekä rahoituskelpoisuuden rakentamisessa.

Startup-yhteisön mentorit

Santeri Koivisto.

Erityisasiantuntija
Santeri Koivisto
p. 044 710 3213
santeri.koivisto@samk.fi

Yleinen 'käsien heiluttelun' sekä yrittäjyyden asiantuntija

Jussi Bergman.

Erityisasiantuntija
Jussi Bergman
p. 044 710 3776
jussi.bergman@samk.fi

Keinoälyn ja yrittäjyyden asiantuntija

Aleksi Postari.

Erityisasiantuntija
Aleksi Postari
p. 044 710 3054
aleksi.postari@samk.fi

Full Stack -ohjelmistotuotannon asiantuntija