ROS (Robot Operating System)

Robotiikka yleistyy ja monipuolistuu kovaa vauhtia, älykkäät robotit tarvitsevat uudenlaisia ratkaisuja. ROS tarjoaa yhtenäisen alustan erillaisille robotiikkaratkaisuille, valmistajasta ja käyttökohteesta riippumatta.

Mobiilirobotti käytävällä.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa käydään läpi ROS-järjestelmän periaatteita, ja kuullaan käytännön esimerkkien kautta eri alojen käyttökohteista. Tapahtuma on suunnattu robotiikka-alan yrityksille, ohjelmistokehityksen parissa työskenteleville sekä kaikille ohjelmoinnista ja robotiikasta kiinnostuneille.

ROS-tapahtuma toteutetaan hybridimallisena, yleisö on tervetullut sekä paikan päälle että verkkoon.

 

Maanantaina 22.11. : ROS-ekosysteemi ja sen hyödyntäminen

Päivän aikana katsotaan laajasti Robot Operating System (ROS) ekosysteemin nykytilaa ja tulevaisuutta. Vastataan kysymykseen mikä ROS on ja miksi se on kehitetty. Tarkastellaan erilaisia käyttökohteita tutkimuksesta teollisuuteen, ja mobiilirobotiikasta käsivarsirobotiikkaan.  Käydään läpi konkreettisia esimerkkejä ROS-järjestelmän käytöstä automaatiossa ja robotiikassa sekä ROS-järjestelmän mahdollistamien digitaalisten kaksosten hyödyistä.

 

Tiistaina 23.11.: ROS teollisuuden tekoälyn mahdollistajana

Robotiikka on ollut teollisuuden arkea jo useamman kymmenen vuoden ajan, nykyinen suuntaus on monelta osin yhä joustavampaan ja liikkuvampaan robotiikkaan. Viimevuosina tekoälyssä ja koneoppimisessa tapahtuneet edistysaskeleet ovat tuoneet valtavasti uusia mahdollisuuksia kehittää ja myydä uudenlaisia palveluita ja tuotteita. Päivän aikana tarkastellaan ROS-ekosysteemin ja tekoälyn yhdistämistä, ja miten sillä luodaan uutta kilpailukykyä.

 

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Tapahtuman järjestää Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteishanke Rokokoo Robotiikan koulutus kasvuyritysten ohjenuorana

ota yhteyttä järjestäjään

 

Toni Aaltonen, tutkija-opettaja
p. 044 710 3998
toni.aaltonen@samk.fi