ARKISTO Yhteiskäyttölaboratorio

RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorio on teknologia- ja sovelluskehittämistyöhön keskittyvä, asiantuntijoiden ja nykyaikaisten laitteiden muodostama kokonaisuus. Yhteiskäyttölaboratorion avoin tutkimusinfrastuktuuri tukee innovatiivista tutkimusta ja tuotekehitystoimintaa. Yhteiskäyttölaboratoriossa kokemus kohtaa innostuksen, asiantuntemus teknologiatarpeen ja uteliaisuus tulevaisuuden mahdollisuudet.

Konenäkö

RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa konenäköä tutkitaan ja kehitetään laajasti perinteisistä konenäköjärjestelmistä ja älykamerajärjestelmistä aina erilaisiin erikoiskuvaustekniikoihin. Yhteiskäyttölaboratoriosta löytyy kameroita näkyvän valon aallonpituudella tehtävään kuvaukseen mutta myös lähi-infrapunakuvaukseen, spektraalikuvaukseen ja pitkäaaaltoiseen infrapunakuvaukseen eli lämpökuvaukseen. Myös 3D-kuvausta voidaan tehdä useilla erilaisilla tekniikoilla.

Lue lisää

Simulointi

Tuotannon simulointi ja järjestelmien vieminen virtuaalimaailmaan on RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa arkipäivää. Todellisten tuotantojärjestelmien digitaalisten kaksosten luominen tai uuden tuotannon suunnittelu virtuaalimaailmassa laitteita käsitellen onnistuu laboratorion simulointiympäristössä.

Lue lisää

3D-tulostus

3D-tulostimet hyrräävät RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa yötä päivää. 3D-tulostimilla valmistetaan erilaisissa sovelluksissa ja järjestelmissä tarvittavia osia, mutta niillä tehdään myös pienoismalleja, 3D-kuvattujen kappaleiden pilotteja tai vaikka peliohjaimia.

Lue lisää

Robotiikka

RoboAI-yhteiskäyttölaboratorio on kuin insinöörin leikkimaa. Erilaiset robotit kutsuvat kokeilemaan ja opiskelemaan ohjelmointia. Perinteiset teollisuusrobotit, yhteistyörobotit, mobiilirobotit ja humanoidirobotit mahdollistavat niin uuden robotiikan opiskelun kuin uusien sovellusten suunnittelun ja toteuttamisen. Erilaiset robotit houkuttelevat innovoimaan aina vaan uusia käyttökohteita ja sovelluksia.

Lue lisää